Звіт директора комунального закладу «Великодимерський ліцей» Броварського району Київської області Царик Надії Михайлівни за 2020/2021 навчальний рік.

1. Загальні відомості про навчальний заклад.

Повна назва навчального закладу: комунальний заклад «Великодимерський ліцей» Броварського району Київської області.

Форма власності: комунальна.

Юридична адреса: 07442 вул. Заліська, 3, смт Велика Димерка, Броварський район, Київська область.

Мова виховання та навчання: українська.

Кількість класів: 53.

Місць за проєктом: 1400.

Режим роботи навчального закладу.

Відповідно до постанови Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) від 22.08.2020 № 50 ліцей з вересня по листопад 2020 року навчався у дві зміни: урок першої зміни розпочинався о 08.00 год, другої зміни – о 12.10 год. З 09 листопада 2020 року заклад перейшов на навчання в одну зміну.

Учні 8-11 класів навчалися за змішаною формою навчання.

2. Матеріально-технічна база навчального закладу.

Облаштування приміщень та території навчального закладу. Великодимерський ліцей здійснює освітню діяльність у п’яти приміщеннях: основна будівля ліцею має три поверхи, навчаються учні з 1 по 11 клас (корпус 1). У корпусі 1/1 навчаються учні 5-11 класів (всього 7 класів), в одноповерховій будівлі за адресою вул. Броварська, 77а навчаються учні початкової школи (7 класів). У структуру ліцею входять два заклади дошкільної освіти: «Журавлик» (вул. Промислова, 24) та «Барвінок» (вул. Броварська, 68).

Територія ліцею огороджена і є недоступною для несанкціонованого заїзду автотранспорту. Однак огорожа нецілісна, і жителі селища використовують територію для скорочення свого пішохідного маршруту.

На вході до закладу освіти чергує технічний працівник, а в основній будівлі ще й представник громадського формування з охорони громадського правопорядку «Захист», що значно знижує вірогідність доступу сторонніх осіб до приміщення ліцею.

Асфальтне покриття двору ліцею та стадіон потребують відновлення. Спортивне обладнання справне, але застаріле. Заклад освіти має 60 кабінетів, із них: по одному кабінету хімії, географії, основ здоров’я, музичного та образотворчого мистецтва, технічної праці, 2 кабінети фізики, біології, обслуговуючої праці, 3 – зарубіжної літератури, математики, 4 – історії, 5 – інформатики, 6 – української мови, 7 – іноземної мови (англійської та німецької), решта кабінетів – початкова школа. Усі навчальні приміщення використовуються в освітньому процесі. Навчальні кабінети початкової школи прохідні, частина з них розташована на першому-другому поверхах основної будівлі та інша частина – в окремій будівлі. Шкільні кабінети обладнані засобами навчання для виконання навчальних програм, у тому числі й відповідно до вимог Нової української школи; мають доступ до мережі Інтернет, більшість з них мають мультимедійне обладнання (проєктори, дошки, комп’ютерна техніка).

У 2020/2021 навчальному році у зв’язку з карантинними заходами, пов’язаними з COVID-19, кабінетна система була відмінена. У ліцеї облаштовані окремі санвузли: для дівчат, для хлопчиків та для працівників. Є окремий спеціально обладнаний санвузол для дітей з особливими освітніми потребами (другий поверх). Туалети облаштовані відповідно до санітарно-гігієнічних вимог. Питний режим закладу освіти забезпечується через питні фонтанчики, проте в 2020/2021 навчальному році на виконання протиепідемічних заходів вони не функціонували. У кабінетах початкової школи наявні кулери з питною водою. У ліцеї проводилося щоденне вологе прибирання всіх приміщень технічними працівниками.

Більш детально тут

Кiлькiсть переглядiв: 22